Commission Junction

Commission Junction, eller CJ som det også kaldes, er et af de forholdsvist store internationale affiliate netværk. Affiliate Plug.in understøtter selvfølgelig også CJ som affiliate netværk, men det kræver en lille smule opsætning, da deres affiliate links kan variere en smule alt efter hvilket program du benytter.

CJ benytter forskellige domæner til deres deeplinks, fx www.jdoqocy.com og www.anrdoezrs.net – altså nogle forholdsvist “tilfældige” domæner. Dette betyder desværre, at såfremt de programmer du benytter har forskellige domæner, bliver du nødt til at oprette CJ flere gange.

Dermed bliver der altså forskellige sporingslinks, til de forskellige CJ-netværk. Til at starte med vil jeg blot lige vise hvordan sporingslinket skal se ud, og derefter beskrive hvordan disse data kan findes.

Det helt generelle sporingslink ser således ud:

http://CJ-DOMÆNE/click-[partnerid]-[programid]?URL=[uri]

Her skal “CJ-DOMÆNE” erstattes med det pågældende domæne, så du for eksempel får følgende to sporingslinks for de to tidligere nævnte domæner:

http://www.jdoqocy.com/click-[partnerid]-[programid]?URL=[uri]

http://www.anrdoezrs.net/click-[partnerid]-[programid]?URL=[uri]

For at finde ud af hvad dit domæne, partner id og program id er, er det nemmeste helt klart at forsøge at genere et deeplink pr. forhandler du ønsker at benytte. Commission Junction har udviklet en “Deeplink Generator”, som du kan finde på http://www.cj.com/publisher/deep-link-generator. Hvis du følger guiden får du et deeplink ud, der kan se fx således ud:

http://www.jdoqocy.com/click-4148467-10971979

Du kan nu blot hive de pågældende data direkte ud af linket, og i eksemplet herover vil dit partnerid (Hos Commission Junction er det kendt som et “Site ID”) altså være 4148467. Dette er unikt for dit website, og hvis du har oprettet flere sites hos CJ, vil hver site have et unikt ID.

Program ID’et er det andet tal i url’en, altså 10971979. Dette skal du indtaste på forhandleren i Affiliate Plug.in, samt vælge CJ-netværket med den korrekte URL.

Nu burde du være klædt på til at kunne oprette et eller flere CJ-netværk i Affiliate Plug.in. Hvis du mod forventning har problemer med dine links, er du meget velkommen til at oprette en support-ticket.